It-entreprenören Douglas Roos drar igång ett nytt investmentbolag – Vo2 Cap som går in på First North i höst. Samtidigt värvar han nuvarande Aller Media-vd:n som ny vd.

ANNONS

Douglas Roos håller just nu på att bilda det nya investmentbolaget Vo2 Cap tillsammans med it-entreprenörerna Patrik Sandberg, Daniel Ahlbert, Oskar Sardi och Eric Gisaeus.

”Vi som är grundare har varit entreprenörer inom media i 15 till 20 år. Branschen har gått igenom en enorm förändring där affärsmodellen har gått från att vara ganska enkel till att bli en väldigt komplicerad värdekedja”, säger Douglas Roos till Di.

Enligt Douglas Roos saknar många teknikbolag förståelse för affärsmodellerna i den nya värdekedjan och går därmed miste om tillgång till riskkapital.

Använda nätverk

Vo2:s affärsidé går ut på att använda grundarnas nätverk för att samla ihop teknikbolagen, med inriktning mot mediebranschen, och sedan få dem att växa.

Grundarna har fått med sig Bodil Eriksson Torp, vd för Aller Media, som tar över som ny vd och koncernchef för Vo2 Cap från och med november.

”Vi har verkligen lyckats få över en fantastisk person. Det är otroligt modigt att lämna stora trygga miljardbolaget Aller Media för ett nystartat börsbolag. Jag är väldigt imponerad över det”, säger Douglas Roos.

ANNONS
ANNONS

Snart på börsen

När det gäller börsplanerna så kan Vo2 Cap vara på First North redan i augusti och det nya investmentbolaget har redan börjat föra diskussioner med ett 20-tal bolag – som måste tjäna pengar, vara lönsamma och relativt mogna för att komma på tal.

Enligt Douglas Roos finns det ingen anledning att vänta med börsen.

”Vi hade ursprungligen bestämt att vi skulle vänta till 2022 med börsnotering, men ser i det här spännande börsklimatet att ekonomierna runt om i världen håller på att växa till sig. Då ser vi fantastiska möjligheter att ha en aktie som är börsnoterad som vi bland annat kan använda som valuta vid förvärv.”

Läs mer: ”Jag blir förbannad över hyckleriet”

 

 

ANNONS
ANNONS