Börsen kommer gå ännu starkare framöver. Det menar aktieveteranen Mattias Sundling som är ny aktiestrateg på Handelsbanken. ”Man måste häpna över de finans­politiska stimulanserna”, säger han.

Trots störningar inom vaccineringsutrullningen och halvledarbristen så tror den nya SHB-toppen Mattias Sundling på en börs som kommer fortsätta starkt framåt.

Enorma paket

Det grundar han på bland annat de enorma stimulanspaketen, framför allt från amerikanskt håll. Joe Biden diskuterar redan ett andra paket – som är värt 4 000 miljarder dol­lar, vilket är dubbelt så stort som det senaste paketet.

”Man måste häpna över de finanspolitiska stimulan­serna. Det är overkliga tal som mer påminner om andra världskriget”, säger Mattias Sundling till Di.

När det gäller svenska börsen tror han att den kommer stå högre om ett halvår, och det är viktigt att hitta rätt aktier till dess menar han.

Råd för portföljen

Han ger några råd på vägen till den som vill bygga portfölj.

”Jag skulle titta på bank och leta efter cykliskt och konsumentrelaterat som laggar, till exempel gruvor och gruvrelaterat men även verkstad”, säger han och klargör:

”Och man ska fort­sätta ha övervikt Europa över USA och vara försiktig med defensivt och tech”.

Läs mer: Handelsbanken tar revansch – värvar tunga profiler

ANNONS
ANNONS

 

 

 

 

 

 

 

 

ANNONS
ANNONS

 

 

 

 

 

 

 

 

ANNONS
ANNONS