Det svänger återigen i Gamestop-aktien som stigit 185 procent på två dagar.

ANNONS

Gamestop-aktien dubblades på New York-börsen under onsdagen, och på torsdagen fortsatte den att stiga. Som mest var den upp 85 procent i den tidiga handeln i USA, rapporterar Bloomberg.

Det var i januari som Gamestop, som driver butiker som säljer dator- och tv-spel, hamnade i centrum för en hysteri när hundratusentals amerikanska småsparare tagit upp kampen mot Wall Street, genom diskussionstråden ”Wall Street bets” på internetforumet Reddit.

Gamestops aktie steg i januari flera tusen procent. Den handlades till 11 dollar per aktie den 11 december, och var som mest uppe på 483 dollar per aktie den 28 januari, för att sedan falla till strax under 50 dollar.

Reddit-rally börjar om

Anledningen till rusningen var att småspararna tillsammans köpte aktier i hårdblankade bolag så att hedgefonderna tvingades stänga sina positioner och förlora stora belopp när aktierna skjuter i höjden.

Efter den 28 januari började aktien resan nedåt igen, och Wall Street kunde andas ut. Eller kunde de?

De senaste dagarna har Reddit-rallyt börjat om i de så kallade ”meme-aktierna”. Gamestop har stigit 185 procent på två dagar, motsvarande ett börsvärde på 5,9 miljarder dollar. Även andra favoritaktier på internetforumet Reddit har stigit i värde de senaste dagarna, däribland biografkedjan AMC Entertainment och finska elektronikjätten Nokia.

ANNONS
ANNONS

Vad som ligger bakom rusningen är fortfarande oklart, enligt Bloomberg.

Läs mer: Mystiskt rally i haussad aktie – Dagens PS