Dagens PS

Nu är Investor redo för börsras

familjeföretag
Investors vd Johan Forssell. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 20 maj 2021Publicerad: 20 maj 2021

På onsdagen delade Investor aktien i fyra delar. Samtidigt står bolaget redo vid ett börsras och investerar i klimatomställningen. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Investor är redan ett av de hetaste bolagen på Stockholmsbörsen med över 375 000 aktieägare.

Innan bolaget under onsdagen delade aktien så nådde den upp till 740 kronor.

Starka siffror

Lika glädjande siffror visar totalavkastningen,  561 procent på ett decennium, vilket är 2,4 gånger mer än Stockholmsbörsen, skriver Di. 

”Det är glädjande att vi under en så lång period har överpresterat mot börsen. En viktig faktor är en attraktiv portfölj med väldigt starka bolag med starka marknadspositioner, flexibla affärsmodeller och inte minst väldigt skickliga personer i styrelserna och ledningarna som kör de här bolagen”, säger vd:n Johan Forssell till Di.

Börsras inom kort

Men framgångarna på börsen kan snabbt bli bakslag, och då gäller det att vara beredd. De största farhågorna är, enligt Johan Forsell,  att inflationen och räntorna stiger snabbare än väntat vilket leder till en multipelkontraktion.

”Förr eller senare kommer det en sättning och vårt fokus på Investor är inte att gissa när utan att vara förberedda när det händer – och det är vi. Vi har en stark balansräkning och en kassa på 20 miljarder”, säger han och slår fast:

ANNONS

“Smäller det till uppstår det möjligheter och de ska vi utnyttja.”

Ställa om

Förutom att ligga steget före om och när börsen rasar så gäller det att hänga med i vad som sker på klimat- och teknikområdet och ställa om därefter, sägerJohan Forssell vidare.

”Det är jätteviktigt att våra bolag investerar och investerar mer för att se till att de långsiktigt kommer ut som klara ettor inom sina branscher”, säger han och sammanfattar:

“Sedan måste vi naturligtvis utnyttja de lägen som dyker upp.”

Läs mer: Investors vd varnar för börsras 

 

 

ANNONS

 

 

 

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS