Swedbanks valberedning föreslår en rejäl ommöblering i styrelsen vid årsstämman den 26 mars, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS

Till omval föreslås de nuvarande styrelseledamöterna Göran Persson, Bo Magnusson, Kerstin Hermansson, Josefin Lindstrand och Anna Mossberg.

Till nyval föreslås Bo Bengtsson, Göran Bengtsson, Hans Eckerström, Bengt Erik Lindgren och Biljana Pehrsson. Styrelseledamöterna Bodil Eriksson, Mats Granryd, Bo Johansson och Magnus Uggla har avböjt omval. Göran Persson föreslås omväljas som styrelseordförande.

Bo Bengtsson och Göran Bengtsson har lång erfarenhet av bank- och finansbranschen. Bo Bengtsson är idag vd i Sparbanken Skåne och Göran Bengtsson är vd i Falkenbergs Sparbank. Hans Eckerström har en bakgrund som partner i Nordic Capital och är nu bland annat styrelseordförande i Nobia och styrelseledamot i Nordstjernan och Thule.

ANNONS
ANNONS

Bengt Erik Lindgren har många års erfarenhet av styrelsearbete i olika banker. Han har varit vice vd i Swedbank , vice vd i Föreningssparbanken och vd på Spintab. I dag är Bengt Erik Lindgren bland annat styrelseledamot i Länsförsäkringar Bank och Humlegården Fastigheter samt styrelseordförande i Prevas. Biljana Pehrsson har gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och hon är idag vd för Kungsleden.