Riskkapitalbolaget Nordic Capital säljer hela innehavet i nätmäklaren Nordnet. Aktieposten är värd 3,5 miljarder kronor. 

ANNONS

Aktierna säljs till svenska och internationella institutionella investerare, skriver Di. 

Carnegie Investment Bank, Citigroup och J P Morgan ska sköta transaktionen.

Nordic Capitals innehav på motsvarande 9,2 procent av kapitalet och rösterna i Nordnet, är värt runt 3,5 miljarder kronor, räknat på onsdagens stängningskurs om 151,65 kronor.

Passar på att sälja

I samband med Nordnets återintåg på börsen i november minskade Nordic Capital sitt ägande i bolaget från 41 procent till drygt 9 procent. På tisdagen var inlåsningsperioden på 180 dagar över för riskkapitalbolaget som nu passar på att sälja.

Starka siffror

Nordnet fortsätter att visa starka siffror.

Nu ligger börsvärdet på 38 miljarder kronor och kundbasen på drygt 1,4 miljoner – som under den senaste månaden i snitt gjorde omkring 300 000 avslut om dagen.

Lika starka siffror visar kundernas samlade sparkapital som nu stigit till 677 miljarder kronor.

”Nordic Capitals ägarmodell är att investera i och utveckla bolag i världsklass genom att driva förändring och hållbar utveckling under en begränsad tid. Nordic Capital är inte eviga ägare och nu ser vi fram emot att fortsätta se bolaget växa på börsen”, säger Nordic Capitals partner Christian Frick till Di.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Nordic Capital säljer teknikleverantör