Dagens PS

Nordic Capital köper upp Max Matthiessen

bo ågren
"Vi ser fram emot att få ta del av Nordic Capital:s expertis", säger Max Matthiessens vd Bo Ågren. (Foto: Max Matthiessen)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 25 maj 2020Publicerad: 25 maj 2020

Försäkringsförmedlaren Max Matthiessen har blivit förvärvat av riskkapitalbolaget Nordic Capital. Max Mathiessen omsatte runt 1,5 miljarder kronor 2018 att prislappen för affären kan ha landat på 4-6 miljarder enligt finanssidan Realtid. Nordic Capital presenterar affären i ett pressmeddelande

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Max Matthiessen är verksamma i en bransch som genomgår en rad strukturella förändringar med hårdare regelverk och en ständigt ökande digitalisering.

Nordic Capital kommer att stötta Max Matthiessens arbete med att uppnå sin fulla potential genom att tillföra branschkompetens, ett omfattande industriellt nätverk samt kapital. Fokus kommer att ligga på att expandera företagets plattform samt även på investeringar i organisationen, vidareutveckling av produktutbudet och selektiva förvärvsmöjligheter.

“Max Matthiessen har ett mycket professionellt team och är en av de ledande aktörerna i Norden. Företaget passar väl in i Nordic Capitals sektorstrategi och fokus på finansiella tjänster. Nordic Capital är glada över att i partnerskap med Max Matthiessen kunna stödja företagets tillväxtresa. Det gemensamma fokuset framöver kommer att ligga på att utöka Max Matthiessens verksamhet och investera i såväl organisk tillväxt som tilläggsförvärv. Tillsammans med Nordic Capital, kommer Max Matthiessen att kunna bygga vidare på fortsatt produktutveckling som gynnar kunderna och pensionsspararna”, säger Christian Frick, Partner och Head of Financial Services, Nordic Capital Advisors.

“Vi är glada över att få samarbeta med Nordic Capital under nästa steg i Max Matthiessens utveckling. Vi har en gemensam syn på vår strategiska vision och kommer tillsammans att kunna påskynda vår tillväxt. Vi kommer fortsätta att leverera marknadens främsta produkter och tjänster till våra kunder och samtidigt utveckla och utöka vår produktportfölj ytterligare. Nordic Capital har en bred strategisk kunskap och stor erfarenhet av vår bransch. Vi ser fram emot att få ta del av deras expertis i nästa fas av vår utveckling”, säger Bo Ågren, Max Matthiessens vd och koncernchef.

Johan Forsgård, Nordenchef, Willis Towers Watson kommenterar: “Vi är mycket stolta över vad vi har åstadkommit tillsammans med Max Matthiessen och vi är övertygade om att Max Matthiessen kommer att fortsätta växa och utveckla sina tjänster med Nordic Capital som ny ägare. Willis Towers Watson och Max Matthiessen kommer fortsatt att ha en relation i delar av verksamheten där vi förblir nära samarbetspartners.”

Max Matthiessen grundades 1889 och företaget har varit aktivt inom försäkringsbranschen i mer än 130 år. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och har 440 heltidsanställda, varav 235 rådgivare, på cirka 30 platser runt om i Sverige.

Rådgivningstjänster inkluderar tjänstepension, förmögenhets-förvaltning och företagsförsäkring. Max Matthiessen har en kundbas på cirka 13 000 företagskunder och hade en omsättning på 1 522 miljoner kronor under 2019.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS