Ericssons uteblivna höjning av de finansiella målen för 2020 och 2022 kommer att göra marknaden besviken. Det skriver Nordea i en snabbkommentar efter att telekombolaget kommit med nya långsiktiga mål inför tisdagens kapitalmarknadsdag.

ANNONS

”På ytan verkar de långsiktiga ambitionerna och utsikterna positiva men gräver man djupare lämnas flera fundamentala frågor obesvarade”, skriver Nordea.

En sådan grej är försäljningen. Bolaget anger inget mål på denna punkt för 2022 trots att ett sådant existerat för 2020.

Storbanken ställer sig också frågande till att om det blir möjligt att göra betydande investeringar i företagsmarknaden och simultant uppnå en marginalförbättring om inte planen inkluderar mer materiella förvärv som Juniper Networks.

Det banken efterfrågar från Ericsson är svar kring hur de långsiktiga målen ska uppnås och hur försäljningsutsikterna ser ut efter 2020.

ANNONS
ANNONS

Nordea verkar ha prickat rätt i sin bedömning av marknadsresponsen då Ericssons B-aktie backar 3,9 procent på Stockholmsbörsen.