Morgan Stanleys Michael Wilson är den senaste strateg som nu får påstå att hans varningar varit på pricken när börsen nu faller – och ”vintern är här” för aktier, rapporterar Bloomberg.

ANNONS

Strategen Michael Wilson på Morgan Stanley har länge varit skeptisk till den långa börsuppgången. Han säger nu att börsfallet i januari ”passar fint” med hans ”Game of Thrones”-inspirerade strategi som han kallar för ”fire and ice-narrativet” och går ut på att det var dags för ett fall på marknaderna på grund av tajtare finanspolitik och fartminskning i tillväxten.

Om något så har tillbakagången på börsen en bit kvar, skriver Wilson och hans kollegor i en analys, rapporterar Bloomberg. De lånar återigen ifrån ”Game of Thrones” och påstår nu att ”vintern är här” för aktier. Oro för en ekonomi som saktar ner kommer att ta över som drivkraften som drar ner värdet på aktier från den nuvarande paniken kring Federal Reserve policy, förutspår de.

”Vi har övervakat PMI:er och vinstrevideringar efter tecken på att nedgången håller på att bottna, men det har en hel del kvar, enligt vår uppfattning, och aktiemarknaderna är ännu inte prissatta för det. Det är för tidigt att bli hausse”, skriver Morgan Stanleys strateger.

De rekommenderar värdeaktier med en defensiv slagsida som ett bra ställe att ”gömma sig” när börsklimatet blir sämre. Goldman Sachs strateger tipsar istället om aktier med en hög prissättninsgkraft, och JPMorgan Chase tror på europeiska och brittiska aktier som är mindre sårbara för stigande kurser och ”ser intressanta ut” jämfört med USA, enligt Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Börsfrossan frisk – sälj inte aktier i panik [Dagens PS]