Dagens PS

Möjlig refinansiering ger kursrally i Intrum

Intrums logga.
Intrums börskurs rusar uppåt på nyheten om att bolaget har hittat en möjlighet till refinansiering. (Foto: Christine Olsson / TT)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 20 juni 2024Publicerad: 20 juni 2024

Efter att ha träffat en principöverenskommelse om potentiell refinsiering med kreditgivare rusar Intrums kurs med 25 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kreditbolaget har haft en tuff vår, där bolagets höga skuldsättning har varit föremål för kritik och oro. Men bolaget redovisade starkare siffror första kvartalet, till följd av ett pågående sparprogram och en allmän översyn av bolaget kapitalstruktur.

Bolaget har nu följt upp det med att träffa en principöverenskommelse med kreditgivare om potentiell refinansiering. En nyhet som fått bolagets börskurs (börskurs Intrum) att rusa med omkring 25 procent i skrivande stund.

Fyra villkor för refinansiering av Intrum

Intrum sammanfattar i ett pressmeddelande överenskommelsen i dessa fyra villkor:

• En nedsättning av ramen för – och även en förlängning av – bolagets revolverande kreditfacilitet.

• Återbetalning vid förfall av all skuld som förfaller 2024 och även av bolagets säkerställda lån som förfaller 2025.

•  Bolagets övriga obligationer med förfall mellan 2025 och 2028 sätts ned till 90 procent och överförs till nya obligationslån med förfall mellan 2027 och 2030 i utbyte mot förbättrade villkor och 10 procent av aktiekapitalet i bolaget.

• En ny facilitet om 400 miljoner euro att användas för rabatterade obligationsåterköp.

ANNONS

Ska ge robust kapitalstruktur

Den potentiella transaktionen skulle ge Intrum en robust kapitalstruktur och leda till en betydande reducering av skuldsättningen i Intrums balansräkning för att stödja långsiktig hållbar tillväxt”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget meddelar också att man diskuterar en alternativ transaktion med en annan grupp kreditgivare, främst bestående av obligationsinnehavare med kort kvarvarande löptid. Där har någon överenskommelse ännu inte nåtts.

Läs mer: Intrums vd: “Överväger samtliga alternativ”. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS