Miljardären och amerikanske riskkapitalsiten Doug Leone är säker på sin sak. Den ekonomiska krisen kommer stanna kvar åtminstone tills 2024. 

ANNONS

Riskkapitalisten på Sequoia Capital, Doug Leone, målar inte upp något positivt framtidsscenario, i alla fall inte tills åtminstone 2024. Han säger att den globala ekonomiska krisen som vi nu upplever är värre än både 2000 och 2008.

Geopolitiska motsättningarna ökar

Leone säger att alla ingredienserna sammanfaller denna gång, där de geopolitiska motsättningarna i världen ökar och människor får allt tunnare plånböcker genom energikrisen och räntehöjningarna.

”Situationen i dag tror jag är svårare och mer utmanande än antingen 2008, som var en kris som rörde finansiella tjänster, eller 2000 som var en teknologikris.”

Värst ser läget ut för techbolagen menar Leone, som kommer ha en brant uppförsbacke framför sig. När han blickar tillbaka till krisen 2000 så var det många bolag som inte återhämtade sig på ett decennium.

Krisen inte över på länge

Så även om Wall Street har sett sina stora index vända till positiva siffror så innebär det inte på långa vägar att krisen är över utan att vi istället får göra oss redo för en ”längre tid där vi kommer upptäcka att konsumenter får slut på pengar, efterfrågan minskar och teknikföretagens budgetar skärs ned”.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Ny covid-oro i Kina tynger Hongkongbörsen [Dagens PS]

Läs även: FTX-kraschen: Tillgångar kan ha stulits [Dagens PS]