Miljardären Sven-Olof Johansson har köpt aktier i Astra Zeneca för en kvarts miljard kronor de senaste dagarna. ”De har en fantastisk produktportfölj som ingen talar om”, säger han.

ANNONS

De negativa nyheterna som har följt Astra Zeneca har pressat ned aktien – och då har Sven-Olof Johansson, som tidigare tjänat stora pengar på fastigheter, passat på att storsatsa på aktien.

Idag ligger kursen på omkring 850 kronor, en nedgång med 20 procent sedan toppen i maj 2020.

”Fantastisk produktportfölj”

”De har en fantastisk produktportfölj som ingen talar om, man talar bara om det negativa”, säger Sven-Olof Johansson som har investerat 230 miljoner i aktien de senaste dagarna.

Vidare är den kände börsprofilen villig att satsa sina pengar i Swedbank – ”jag tror att det är en bank som är bra på gång”.

Tror på stark börs

Han är även positiv inför Stockholmsbörsen framöver. Framför allt följer den vad som sker på andra sidan Atlanten, menar Sven-Olof Johansson.

”I realekonomin har inte stimulanserna slagit igenom ännu. Jag tror att vi kommer få en fantastisk återhämtning i USA på grund av att beloppen är så stora”, säger han och klargör:

”De tappade kanske 3 procent av BNP förra året, och nu tillför man stimulanser i storleksordningen 22-23 procent av BNP. Självklart kommer det att få effekter.”

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Miljardärens senaste klipp: Utbombad aktie