USA:s finansminister Steve Mnuchin tror att landet lämnar recessionen bakom sig i slutet av året. Det sade han under ett Bloomberg-event, skriver Business Insider.

ANNONS

Den amerikanska ekonomin vände nedåt i februari på grund av coronapandemin men har uppvisat en återhämtning, baserat på senaste majsiffrorna.

Om hotet från en andra coronavåg sade Mnuchin att även om det inträffar är det högst osannolikt att ekonomin stänger ned igen.

”För närvarande befinner vi oss i en annan situation”, sade Mnuchin syftandes på att sjukhusen inte längre är överfulla med patienter. Dessutom är vetskapen större nu om viruset, påpekade Mnuchin.

ANNONS
ANNONS

Under eventet kunde Mnuchin också avslöja att Trumpadministrationen överväger ett nytt stimulanspaket i sommar. Under våren undertecknades det hittills största på 2,2 biljoner dollar som inkluderade arbetslöshetsersättning, lån till småföretag samt direkta checkar på 1 200 dollar per amerikan. Det nya paketet skulle vara mer fokuserat på jobben och att få tillbaka dessa, sade Mnuchin.