Färsk statistik från UC visar att konkurserna i Sverige minskar med 16 procent för juni jämfört med samma månad föregående år.

ANNONS

Konkurserna i hårt konkurrensutsatta branscher som detaljhandeln minskar med 12 procent. Glädjande statistik inför sommaren är att konkurserna restaurang- och hotellbranschen minskar med hela 22 procent. Det skriver UC i ett pressmeddelande.

Under första halvåret 2019 har konkurserna legat på samma nivå som under 2018.

”Det är glädjande att se att konkurserna i landet minskar för tredje månaden i rad. Inte minst för de företagare som sliter för att nå lönsamhet. Vi får se om den trenden håller i sig eller om det är ett tillfälligt hack i kurvan. Ser vi till första halvåret 2019 så har konkurserna faktiskt legat still mot förra året”, säger Richard Damberg, ekonom på UC.

Konkurserna i detaljhandeln minskar med 12 procent under juni. Totalt under första halvåret har de dock ökat med 15 procent. Detaljhandeln är fortsatt en av de branscher som är mest utsatta för konkurser.

ANNONS
ANNONS

Nästan 1 procent av alla detaljhandelsbolag försätts i konkurs medan kommunikationsbranschen, som ligger bäst till, har en konkursfrekvens på 0,2 procent.