Dagens PS

SD: ”Vad är det här för bananrepublikfasoner?"

SD
Anders Ygeman var öppet kritisk mot SD under morgonens pressträff. (Bild: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 02 sep. 2022Publicerad: 02 sep. 2022

Socialdemokraternas pressträff om det säkerhets- och utrikespolitiska läget har under morgonen fortsatt att skapa irritation bland Sverigedemokraterna. “Diktaturfasoner inför öppen ridå”, skriver Jimmie Åkesson på Twitter, enligt SVT.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Med lite drygt en vecka kvar till valet kallade försvarsminister Peter Hultqvist (S) och integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) under morgonen till pressträff. Ämnet för dagen var det säkerhets- och utrikespolitiska läget och hotet som partiet anser att Sverigedemokraterna utgör.

Ett ämne som redan under gårdagen fick ett antal Sverigedemokrater att reagera. Däribland Oscar Sjöstedt (SD), Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, som på Twitter refererade till pressträffen som “bananrepublikfasoner”.

Jimmie Åkesson (SD) kommenterade pressträffen på Twitter i morse. (Bild: Jimmie Åkesson/Twitter)

“Diktaturfasoner”

Under morgonen har även partiets partiledare Jimmie Åkesson (SD) kommenterat pressträffen på Twitter, där han bland annat kallar Socialdemokraternas tilltag “diktaturfasoner inför öppen ridå”.

Han skriver även att Socialdemokraterna bär ansvaret för att Sverige just nu är “mer sårbart än någonsin” och att de “plågar befolkningen med skatter och hutlösa el- och bränslepriser, som avslöjats vara nedlusat av islamister”.

Listade skandaler inom SD

Under den aktuella pressträffen redogjorde Anders Ygeman (S) för de skandaler som Sverigedemokraterna varit inblandade i, liksom att 214 Sverigedemokrater gett uttryck för nazism eller annan form av högerextremism. Detta enligt en rapport från Acta Publica.

ANNONS

Vidare beskrev Peter Hultqvist (S) Sverigedemokraternas utrikespolitik som opålitlig och i någon mån ryssvänlig. Att Jimmie Åkesson tidigare i år inte kunde välja mellan USA:s president Joe Biden och Rysslands motsvarighet Vladimir Putin var också med på agendan.

Men det var inte bara Åkesson som fick kritik. Även Moderaternas ledare Ulf Kristersson (M) fick sig en känga av Anders Ygeman som undrade “hur han   ska förhindra att Sverigedemokraternas Putinkoppling får inflytande över en kommande regering”, skriver SVT. 

Nu väntar en pressträff med Jimmie Åkesson (SD)en om partiets bostadspolitik där han troligtvis kommenterar Socialdemokraternas uttalanden.

Läs även: Veckans val: Från bussbråk till Busch-kort

Läs även: Bjäbbigt värre på Aftonbladets partiledardebatt

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS