I måndags meddelade Ukraina att man har sprängt 50 ryska ammunitionsdepåer med hjälp av raketsystemet HIMARS som levererats av USA för en månad sedan. 

ANNONS

Försvarsminister Oleksiy Reznikov meddelade i Ukrainsk statlig tv att man använt det amerikanska raketsystemet för att slå ut 50 ryska ammunitionsdepåer under den senaste månaden. Den ryska offensivens försörjning av ammunition och viktigt material är nu hotat från säkrare avstånd än tidigare.

Han understryker hur viktiga dessa högmobila raketsystem är för den Ukrainska försvarsförmågan och för deras försök att slå tillbaka det ryska anfallet.

”Detta slår ut den ryska logistiken och påverkar deras förmåga att bedriva aktiv strid med våra trupper”, säger Reznikov.

Slår ut ryska ammunitionsdepåer mål på distans

Det ukrainska artilleriet har med utrustningen från USA börjat slå ut ryska mål på långt avstånd och med mycket hög precision.

Attackerna har bland annat riktats in på broar och lager för ammunition. Broarna i fråga ligger i Cherson-regionen.

Ryssland siktar in sig på raketsystemet

Dessa problematiska raketsystem har blivit ett direkt mål för den ryska invasionen, vilket kan anses ett kvitto på dess effektivitet och det problem som dessa utgör för Ryssland.

Ryssland har enligt egen uppgift förstört ett flertal HIMARS-system och uppgav senast på måndagen att man slagit ut ett av dessa raketsystem i Khmelnytskyi-regionen i västra Ukraina.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Ukraine says it has destroyed 50 russian ammunitions depots [Reuters]

Läs även: Vetepriserna rusade efter rysk missilattack [Dagens PS]