Efter månader av krig i Ukraina visar Rysslands president Vladimir Putin inga tecken på att lösa konflikten. I ett tv-sänt tal från den ryska statsduman igår varnade presidenten tvärtom västvärlden för att kriget kan komma att vara ”till den siste ukrainaren”, rapporterar CNN.

ANNONS

Det var under ett tal i den ryska statsduman under gårdagen som landets president Vladimir Putin passade på att informera västvärlden om att de inte har mycket för att stå upp för Ukraina, eftersom det snarast kommer att förlänga kriget.

”Vi har kontinuerligt hört att västvärlden är redo att slåss mot oss ​​tills den sista ukrainaren blir stående. Detta är en tragedi för det ukrainska folket. Det verkar dock som att allt går mot detta”, sade han.

Ukraina inte villig att överlåta mark

Putins uttalande gjordes mot bakgrund av att Ukrainas president Volodymyr Zelensky i en intervju med CNN under gårdagen gjort klart att Ukraina inte är villiga att överlåta mark eller ingå några diplomatiska förhandlingar med Ryssland för att lösa konflikten.

Därmed tycks sannolikheten för en fredlig lösning och ett slut på kriget mycket avlägsen. Något som också bekräftades av Putin.

”I dag hör vi att de [Ukraina] vill besegra oss på slagfältet. Vad kan jag säga? Låt dem försöka”, sade han.

Under talet som sändes på den statliga kanalen Ryssland-24 underströk Putin också att det inte är Ryssland som vägrar förhandla, men att det knappast kommer att bli lättare att enas ju längre konflikten fortgår.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Ryssland varnar: ”Ett hot mot mänskligheten [Dagens PS]

Läs även: Regionen Luhansk föll – men Ukraina kan fortfarande vinna [Dagens PS]