Dagens PS

Oligarkens utbrott: "90 procent av alla ryssar är mot kriget"

Ryssar mot kriget
Oleg Tinkov. (Foto: Instagram)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 20 apr. 2022Publicerad: 20 apr. 2022

Den ryske miljardären Oleg Tinkov gick på Instagram hårt ut mot kriget i Ukraina – och han menar att 90 procent av ryssar är mot kriget.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Jag ser inte en enda förmånstagare av detta galna krig! Oskyldiga människor och soldater dör”, skriver Oleg Tinkov på sin Instagram på ryska och fortsätter:

“Generalerna, som vaknade med baksmälla, insåg att de hade en skitarmé.”

Oleg Tinkov är grundare av Tinkoff Bank och dess ägargrupp TCS Group Holding Plc. Han är belagd med sanktioner av Storbritannien för inblandning i kriget i Ukraina, rapporterar Bloomberg. Han är god för 3,5 miljarder dollar, motsvarande drygt 33 miljarder kronor, enligt Bloomberg Billionaires Index.

“Kreml-tjänstemän är chockade över att varken de eller deras barn kommer att åka till Medelhavet i sommar. Affärsmän försöker rädda resten av sin egendom”, skriver han vidare.

“Självklart finns det idioter som ritar Z, men 10% av alla länder är idioter. 90% av alla ryssar är MOT det här kriget!”, skriver Oleg Tinkov på ryska på sin Instagram och avslutar på engelska:

“Kära ‘kollektiva väst’, snälla ge herr Putin en tydlig utgång för att rädda sitt ansikte och stoppa denna massaker. Snälla, var mer rationella och humanitära.”

Inlägget på Instagram har i skrivande stund strax över 100 000 gilla-markeringar.

Läs även: Unik intervju om läget i Ryssland: ”Det är som Sovjet”

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS