Dagens PS

Modejätte förbereder börsnotering

Bild på London Stock Exchange.
Den Kinesiska modejätten Shein påstås ha siktet inställt på Londonbörsen. (Foto: Lefteris Pitarakis / AP / TT)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 12 juni 2024Publicerad: 12 juni 2024

Snart kan vi få se ett nytt bolagsnamn på Londonbörsen, kanske så snart som den här månaden. Efter att ha stött på motstånd i New York har fokuset flyttats och processen för börsnotering sägs redan vara i gång.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den kinesiska fast fashion-jätten Shein har siktet inställt på att lista sin aktie på Londonbörsen. Planen på att lista bolaget i New York stötte både på regulatoriska och politiska problem och därför har man nu ändrat sin plan.

Det nödvändiga administrativa arbetet med att ändra vilken börs bolagets ska listas på ska redan vara på gång och bolaget kan vara lista på London Stock Exchange (LSE) så snart som denna månad, säger en källa till Reuters.

Värderade till 700 miljarder

Bolaget, som enligt en av Reuters källor ska ha värderats till 66 miljarder dollar eller ca 700 miljarder kronor, började processen med att listas i London redan i början av året. Både Shein och LSE har avböjt att kommentera ärendet.

Planen på en notering i USA är fortfarande, rent formellt, på bordet – men bolaget har stött på regulatoriska problem med både USA och Kina. Även om siktet nu är inställt London, så ska bolaget ändå behålla sin ansökan om att lista på börsen i USA om de regulatoriska förutsättningarna skulle förändras.

Kinesiskt bolag som vill framstå globalt inför börsnotering

Shein, som är känt för sina billiga kläder, flyttade sitt huvudkontor från Peking till Singapore 2022 för att positionera sig som ett globalt bolag snarare än ett kinesiskt.

Bolaget säljer kläder till över 150 länder men tillverkar inga kläder själva – istället producerar omkring 5 400 underleverantörer varorna som man säljer.

ANNONS

Läs mer: Exclusive: Shein steps up London IPO preparations amid U.S. hurdles to listing. Reuters

Läs även: Kina på djupt vatten – psykade Nederländskt krigsfartyg. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS