De amerikanska stål- och aluminiumtullarna mot Kina kommer att kvarstå. Det säger USA:s finansminister Steven Mnuchin på tisdagen, enligt CNBC.

ANNONS

Detta då ramverket som förhandlades fram mellan kinesiska och amerikanska företrädare i Washington förra veckan endast handlar om att avstå från tullar på teknologi och andra produkter, uppger han.

Samtidigt överväger president Donald Trump åtgärder som ska sänka EU:s export av stål och aluminium till USA med cirka 10 procent. Det är ett tecken på att unionens eftergifter för att få till ett undantag från tullarna inte är tillräckliga, uppger tjänstemän inom EU till Wall Street Journal.

Washington ska ha lagt fram två förslag till Bryssel. Det ena är en kvot fastställd till 90 procent av USA:s import från EU under 2017 och det andra är en tariffbestämd kvot som också riktar in sig på att sänka exporten med 10 procent.

ANNONS
ANNONS

Affärstidningen beskriver att EU fortfarande försöker förstå exakt vad Trump vill uppnå innan en deadline som är satt till 1 juni då unionens temporära undantag upphör att gälla.