Dagens PS

Listan på världens dyraste städer 2022 – Hongkong toppar

Hongkong
Hongkong är fortsatt världens dyraste stad. (Foto: Unsplash)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 09 juni 2022Publicerad: 09 juni 2022

Hongkong är fortsatt världens dyraste stad 2022. På listan av världens dyraste städer hamnar många asiatiska metropoler i topp.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Funderar du på att flytta till Hongkong? Se då till att ha en hög lön som kan backa upp att leva och bo i staden. Hongkong tar för tredje året på raken förstaplatsen som världen dyraste stad enligt det globala mobilitetsföretaget ECA International, berättar CNN Travel.

Listan beräknas och sammanställs på en rad faktorer som det genomsnittliga priset på hushållsprodukter som mjölk och matolja, hyra, olika tjänster, kollektivtrafik och hur stark den lokala valutan är jämfört med andra valutor.

Hongkong är fortsatt världens dyraste stad

Om man ska tro listan så är Asien en dyr kontinent att bo på. Förutom Hongkong så toppar många av storstäderna listan, som Tokyo, Shanghai, Guangzhou och Seoul.

Andra städer, som ligger i Europa, har åkt ner på listan. Paris, Madrid, Rom och Bryssel har samtliga förbättrat sig genom att vara mindre dyra, och det beror på att euron har minskat i värde mot både dollarn och pundet.

Europas dyraste stad är Genève enligt listan, som hamnar på tredje plats efter Hongkong och New York. Schweiz använder schweizerfranc istället för euro som delvis förklarar topplaceringen för Genève.

Det är fortfarande betydligt dyrare att bo i europeiska, nordamerikanska och asiatiska städer än i motsvarande städer i Afrika och Sydamerika.

Här är världens 10 dyraste städer 2022:

ANNONS

1. Hongkong
2. New York
3. Genève
4. London
5. Tokyo
6. Tel Aviv
7. Zurich
8. Shanghai
9. Guangzhou
10. Seoul

Läs även: Massflykt från Hongkong – har fått nog

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS