Bitcoin fortsätter att göra viktiga framsteg i Mexiko och USA för att etablera sig som ett valutaalternativ.

ANNONS

Marknaden för kryptovalutor har varit mycket volatil under 2021. Trots bakslag i Storbritannien och Kina så finns det flera som är optimistiska för framtiden. I både Mexiko och USA så går Bitcoin frammåt som investering och betalningsalternativ.

Mexikos tredje rikaste man, Ricardo Salinas Pliego, vill etablera Mexikos första bank för Bitcoin. Miljardären, som är värd cirka 16 miljarder dollar, uppgav i november i fjol att Bitcoin utgjorde 10 procent av hans tillgångar.

Han rekommenderade via ett tweet användandet av Bitcoin och sa att han jobbar för att hans bank ska bli först i Mexiko med att tillåta transaktioner i Bitcoin,  skriver Business Insider.

Kallade dollarn ett skämt

Salinas Pliego fortsatte, i ett videoklipp på twitter, att förorda Bitcoin. Salinas Pliego kallar fiatvaluta för ”en bluff” och säger att användandet av dollarn som hårdvaluta är ”ett skämt”. Han råder istället att alla investerare inkluderas Bitcoin i deras portföljer men avråder från att köpa Etherium.

”Så länge de inte har ett begränsat antal så kommer jag inte tro på något de gör”, säger han i videon. ”De kan ju trycka fler mynt och då sjunker dina tillgångar.”

Börshandlade fonder för Bitcoin i USA

Även i USA så fortsätter Bitcoin att etablera sig i finansvärlden, rapporterar CNBC. Cathie Wood, finanskvinnan som framgångsrikt förutspådde att Teslas aktiepris skulle stiga till 4000 dollar, registrerade via sin fond Ark Invest en börshandlad fond, ETF, för Bitcoin.

Om den amerikanska Securities and Exchange Commission, SEC, som hanterar fondregistreringar, väljer att godkänna fonden så kommer den att vara världens första ETF för Bitcoin. Den kommer då att handlas på Nasdaq börsen under företagssymbolen ARKB.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Indien nobbar guld – föredrar krypto [Dagens PS] »