”Man ska ha lite trevligt, jag är 78 bast”, säger Ulf Adelsohn till Di.

ANNONS

Den tidigare Moderatledaren och landshövdingen i Stockholms län har sålt drygt 100.000 aktier i det hajpade fastighetsbolaget Fastator som upplevt en kursdubbling under 2019, uppger tidningen, som hänvisar till Holdings.

För pengarna vill Ulf Adelsohn sätta lite piff på tillvaron – han befinner på Gran Canaria under intervjun – men han har även återinvesterat i börsen, framför allt i Wallenbergs maktbolag Investor samt tankat lite fler SEB- och H&M-aktier bland annat, berättar han.

Den kände M-profilen äger även aktier värda 6 miljoner kronor i finansmannen Gustaf Douglas Latour.

Adelsohn satt i styrelsen för Fastators dotterbolag Offentliga Hus till höstas. Och han har kvar aktier till ett dagsvärde på 54 miljoner kronor i bolaget som enligt vd:n Joachim Kuylenstierna, som Di också pratat med, har ställt in siktet på att börsnotera fastighetsbolaget på midcap-listan i augusti/september.

Adelsohn å sin sida har som sagt fortsatt stark tilltro till det hissade fastighetsbolaget. Att han sålde av en stor aktiepost är dels för att han stuvar om i portföljen, dels för att han vill passa på att njuta av pengarna på ålderns höst, en form av aktieutdelning och vinsthemtagning som han uttrycker det.

ANNONS
ANNONS

”Man ska ha lite trevligt, jag är 78 bast, lite grann låg det också bakom att realisera lite grann av vinsten”.