Köpare varnas efter jättestöld. ”Sätt dig ned och läs detta.”

ANNONS

Citatet ovan kommer från en artikel om nyheten på sajten Breakit.

Det var på tisdagen som bolaget Tether  – som står bakom en kryptovaluta med samma namn – sade sig ha blivit hackade.  Nära 31 miljoner dollar i tokens, ett slags värdebevis, har blivit stulna, meddelade man. Det motsvarar över en kvarts miljard kronor.

Tether används ofta av bitcoinbörser för handel med vanliga valutor som dollar, enligt Coindesk. Marknadsvärdet på tether är på 676 miljoner dollar vilket ger en placering 19 på listan över världens mest värdefulla kryptovalutor.

Uppgifterna från Tether fick bitcoin att tillfälligt falla med över 5 procent men den digitala valutan har sedan återhämtat sig. Just nu handlas bitcoin upp drygt 2 procent under de senaste 24 timmarna till 8.270 dollar.

Kruxet med det hela, vilket också ligger bakom varningen till potentiella köpare, är att bolaget Tether ”flaggat” de stulna värdebevisen och blockerat dessa från att kunna växlas in mot exempelvis dollar. I praktiken innebär det att den som av misstag köper just de stulna tokens sitter på värdelösa kryptovalutor.

Enligt Tether har man nu identifierat den adress från vilken hackaren genomförde stölden.

”Om du tar emot några USDT Tokens (Tether) från ovan nämnda adress, eller från någon adress som tar emot dessa tokens, ska du inte acceptera dem eftersom de har blivit flaggade och inte kommer att lösas in mot dollar av Tether”, skriver bolaget enligt Breakit.

Läs mer från PS Kryptovalutor nedan:

”Det kanske är en bitcoinbubbla nu” [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

Premiär för Europas första bitcoinfond [DagensPS.se] >

Bitcoins ”kassakor” – tre sätt folk gjort storklipp [DagensPS.se] >

Kryptovaluta-bolag tog pengarna och stack [DagensPS.se] >