På ett år har fondutmanaren till Avanza och Nordnet gått från noll till en miljard kronor i förvaltat kapital. ”Var tionde minut ansluter en ny kund”.

ANNONS

Det berättar Daniel Aarenstrup, vd och medgrundare av Savr för Di Digital, som konstaterar att sparplattformen är en formidabel succé på Stockholms fintechscen.

”Vi hade som mål att nå första miljarden kronor i förvaltat kapital under det första året och vi träffade det näst på dagen. Vi märker att vi inte behöver förklara för investerare varför låga avgifter är viktigt”, säger Daniel Aarenstrup.

Savr erbjuder har samma fondutbud som konkurrenterna, däribland jättarna Avanza och Nordnet, men det finns en avgörande skillnad – fondavgiften hos Savr är i vissa fall bara hälften av vad rivalerna tar.

Spararna i fokus hos kaxiga uppstickaren

Provisionen som mäklarna normalt kvitterar ut betalar fonduppstickaren tillbaka till spararna. I stället tar man ut en plattformsavgift på 0,9 procent, enligt Di Digital.

Daniel Aarenstrup förklarar att nätplattformsavgiften brukar vara hög, trots att fondbolagen inte gör mer än att ”hålla fonderna åt investeraren”.

Han säger också att fondaktörerna måste göra mer för sina sparare i stället för att bara tänka på provisionen. Fokus måste vara att leverera värde till kunderna, som då är mer villiga att betala för det, resonerar fondutmanaren som konstaterar att ingen tidigare riktigt vågat spänna bågen mot Avanza och Nordnet.

ANNONS
ANNONS

Savr siktar nu, efter ett år i branschen, på att utveckla sin affärsidé med erbjudanden om rådgivning, tjänstepension och kapitalförsäkringar. Enligt Daniel Aarenstrup överger nu många sparare Avanza för Savr, som han hävdar registrerar 64 000 fondköp i månaden och att 8 miljoner kronor sätts in på plattformen – varje dag.

Läs även: Småbolagsveteran lanserar exklusiv fond [DagensPS.se] »