Trög återhämtning. Det ligger bakom teknikbolaget Sinchs fall på börsen efter onsdagens rapport. ”Vi spelar på en global platt­form och återhämtningen har inte varit på samma sätt i övriga delar av världen som i USA”, säger bolagets finans­chef Roshan Saldanha.

ANNONS

Sinch rasade med 10,8 procent efter rapporten. Bolaget redovisade en organisk tillväxt på 38 procent under det första kvartalet, en bit under ana­lytikerna som spådde 43 procent, skriver Di.

Pandemin hindrar tillväxt

Pandemin sätter fortsatt käppar i hjulen för bolagets röst­- och videoseg­ment.

”Det är där vi ser att den orga­niska tillväxten inte lever upp till våra förväntningar. Vi hade sett en liten återhämt­ning under förra kvartalet, men nu har den backat igen”, säger Roshan Saldanha till Di.

I övrigt har det senaste året varit en spikrak kursraket för bolaget – där plattformen som hanterar 300 miljarder minuter röst­samtal per år – har rusat med över 200 procent, och där bruttoresul­tatet ökade med 84 pro­cent till 820 miljoner kronor.

Blickar framåt

Det ger Sinch ett bolagsvärde på runt 100 miljarder kronor och Roshan Saldanha blickar positivt framåt:

”Vi är nöjda med den organiska tillväxten och vi har ett antal förvärvs­objekt som vi tittar på för att konsolidera marknaden. Jag är optimistisk kring tillväxt­ potentialen.”

Läs mer: Småspararnas favoriter faller tungt

ANNONS
ANNONS