Dagens PS

Svenskarna flockas till investmentbanken i Q2

Avanza
Avanzas kunder tankade Investor och SBB under sommaren visar en ny lista. (Foto: TT)
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 14 juli 2020Publicerad: 14 juli 2020

Investerarbanken Avanza såg en ökning av sin kundbas med 68 procent under årets andra kvartal. “Särskilt i kristider blir det uppenbart hur viktigt det är att ha ett sunt sparande”, säger bankens vd Rikard Josefson. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ökningen med 68 procent motsvarar 53.000 nya kunder, skriver Realtid. Hittills i år har lika många nyregistreringar skett som under hela förra året, säger banken i ett uttalande.

Bolagets rörelseresultat uppgick till 333 miljoner kronor, att jämföra med 117 miljoner under samma period 2019.

Omsättningen landade på 526 miljoner kronor, en ökning från fjolårets 284 miljoner. Konsensusprognosen låg på 477 miljoner kronor, skriver Finwire.

“Trenden att se om sitt sparande har förstärkts. Särskilt i kristider blir det uppenbart hur viktigt det är att ha ett sunt sparande. För Avanza har detta bidragit till en fortsatt mycket stark kundtillväxt där vi redan ligger i nivå med hela 2019. Ambitionen att skapa den bästa plattformen för sparande och investeringar är det som tagit oss dit vi är idag. Även om aktiviteten kan gå ner framöver är det min övertygelse att vi har höjt vår lägstanivå ytterligare under kvartalet”, säger Avanzas vd Rikard Josefson i samband med rapporten.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS