JPMorgan ser positivt på investmentbankernas framtid och listar åtta stycken favoriter bland bankerna. Goldman Sachs är den absoluta favoriten, följt av Morgan Stanley.

ANNONS

Framtidsutsikterna för investmentbankerna förändras ständigt. Med detta i åtanke har JPMorgan valt ut sina favoriter bland bankerna. “Investmentbankerna är i vår åsikt i mycket bättre form jämfört med hur det har varit tidigare”, säger bankens analytiker.

Optimism kring tillväxten

Att framtiden ser ljus ut för investmentbankerna menar JPMorgan har med fyra saker att göra: lägre risk tack vare övergången till mer hållbara och mindre kapitalintensiva affärer, högre inträdeshinder, mer hållbara intäktsströmmar och en ökande andel intern kapitalförvaltning. 

Sedan finanskrisen 2008 har investment bankerna haft en lägre tillväxt på grund av reglerande motvindar vilket orsakat en minskning i eget kapital. Men nu menar JPMorgan att den perioden nått sitt slut och att industrin kan ha framför sig en oavbruten tillväxt.    

Toppvalen runt om i världen  

Globalt sett landar Goldman Sachs och Morgan Stanley som de främsta amerikanska favoriterna. “Vi ser på GS som en utmanare med tanke på dess agila kultur, starka IT-plattform och fortsatta marknadstillväxt”, säger JPMorgans analytiker.  

Barclays är JPMorgans europeiska vinnare, med schweiziska UBS som nästa favorit. De resterande toppvalen är Credit Suisse, franska Societe Generale, BNP Paribas och Tysklands Deutsche Bank.  

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på CNBC.

Läs mer: Goldman Sachs: Då åker Sverige ur EM