Dagens PS

Jättenotering i Amsterdam: CVC siktar på värde på 174 miljarder

Amsterdam
Statyn av Merkurius, den romerske guden för handel och vinst, skymtar över handelsgolvet på Amsterdams börs där CVC snart ska noteras. (Foto: Peter De Jong/AP/TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 22 apr. 2024Publicerad: 22 apr. 2024

På fredag sker en av Europas största börsnoteringar på länge, då riskkapitalbolaget CVC Capital Partners aktie börjar handlas på börsen i Amsterdam.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

CVC Capital Partners är ett globalt riskkapitalbolag (private equity) med sin bas i Luxemburg. CVC konkurrerar bland annat med svenska Wallenberg-bolaget EQT och har uppskattningsvis runt 186 miljarder euro i tillgångar under förvaltning (EQT har cirka 92 miljarder euro).

Bolaget siktar på att få mellan 13 och 15 euro per aktie i sin IPO (initial public offering), vilket skulle ge en värdering värdering som motsvarar mellan 150 och 174 miljarder kronor. Aktien börjar handlas på Euronext Amsterdam fredagen den 26 april, rapporterar Reuters.

Banker som är involverade i affären rapporterar på måndagen enligt Reuters om ett högt intresse för aktierna som indikerar en överteckning flera gånger om för bolaget.

CVC har länge velat göra en börsnotering under en längre tid, men avbröt i november sitt senaste försök med hänvisning till dåliga marknadsförhållanden. Bolaget, som tidigare var en del av Citigroup, strävar efter att förvandla sig till en diversifierad kapitalförvaltare.

Läs även: Elva förväntade startup-IPO:er i år (Dagens PS)

Läs även: Proffsen lyriska: Det våras för IPO:er (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS