Investor redo för sättning på börsen – skapar möjligheter

Uppdaterad: 18 juli 2021Publicerad: 18 juli 2021
Johan Forsell, vd Investor
Investors vd Johan Forssell är nöjd efter ett lyckat 2021. (Foto: Investor)

Stockholmsbörsen handlas nära rekordnivåer, samtidigt som den amerikanska inflationsuppgången har ökat risken för en sättning på börsen. Det kan öppna nya dörrar för Investor. “Blir det tuffare tider skapar det också möjligheter för en långsiktig ägare som Investor”, säger vd:n Johan Forssell.

ANNONS
ANNONS

Efter den starka inled­ningen på året så handlas Stock­holmsbörsen nu på rekordnivåer.

Som Dagens PS rapporterade så släppte Wallenbergsfärens maktbo­lag Investor rapport för årets andra kvartal under torsdagen.

Enligt Johan Forssell har aktiemarknaden drivits av den starka ekonomiska åter­hämtningen i spåren av pan­demin, högre bolagsvinster och låga räntor.

Sättning på börsen

Samtidigt tornar inflations­uppgången, framför allt i USA, upp sig som en stor risk för en sättning på börsen.

”Om inflationsuppgången visar sig vara mer bestående än vad marknaden räknar med, finns det en risk att centralbankerna måste agera med större kraft än vad mark­naden förväntar sig. Det skulle förstås kunna leda till att vi får en korrektion i till­gångspriserna”, säger Johan Forssell till Di.

Samtidigt ser han möjligheter med ett sådant scenario där Investor står redo – “för vi har en stark finan­siell ställning”.

“Blir det tuffare tider skapar det också möjlig­heter för en långsiktig ägare som Investor”, säger han.

Starka siffror

Det största innehavet är fortfarande i verkstadsjätten Atlas Copco, där A­-aktien har stigit omkring 30 procent hittills i år.

Även för det näst största innehavet – det onoterade medicinteknikbolaget Mölnlycke ser det bra ut – där delårsrapporten uppger att marknadsvärdet för bolaget uppgår till 82,5 miljar­der kronor, en uppgång med 2,5 miljarder kronor sedan årsskiftet.

Mölnlycke hade en utdelning på 2 miljarder kro­nor under kvartalet.

”Mölnlycke utvecklas väl och kassaflödet fortsätter att vara starkt. Bland annat hade bolagets Wound Care-­verk­samhet en stark utveckling i USA och Frankrike medan Surgical mötte en stark efter­ frågan på skyddshandskar och operationskit”, säger Johan Forssell.

Läs mer: Nytt rekord igen på Stockholmsbörsen

 

 

 

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.