John Hedberg, vd för Creades, varnar i bolagets halvårsrapport för den växande kriminaliteten som ett ”existensiellt samhällshot”. 

ANNONS

I början av juli skrev Dagens industris ledarskribent PM Nilsson om hur den växande kriminaliteten hotar Sveriges ekonomi, vilket Dagens PS uppmärksammade.

Det gjorde också investmentbolaget Creades vd John Hedberg i bolagets halvårsrapport där han refererar till Di:s artikel.

”Detta är en skrämmande utveckling som i förlängningen utgör ett existentiellt samhällshot”, skriver han och fortsätter:

”Att motverka och hantera existentiella samhällshot borde med näringslivsord uttryckt utgöra själva kärnverksamheten för regering och riksdag – en kärnverksamhet som dessvärre försummats under så lång tid, och av så många olika regeringar, att problemen i dag blivit akuta och existentiella.”

Han konstaterar också att Sverige är ett land ”där vi själva väljer våra politiker och det står oss alla fritt att engagera oss och till och med kandidera” och att ”vi har precis de politiker och den regering vi förtjänar.”

Creades, som grundades av Sven Hagströmer som fortfarande är ordförande och storägare, presenterade också i halvårsrapporten ett resultat efter skatt på 492 miljoner kronor för det andra kvartalet, en nedgång från 1 321 miljoner kronor under jämförelseperioden. Avanza är bolagets klart största innehav och bolagets kursuppgång är den främsta förklaringen till det positiva resultatet. Resultatet per aktie var 5,11 kronor.

ANNONS
ANNONS

Creades faller på börsen på rapportnyheterna, och handlades ner 3,5 procent vid 11.20-tiden på tisdagen.

Läs mer: Di: Läget är akut – stoppa mordvågen i Sverige