Teslachefen Elon Musk avslöjade när han medverkade i Saturday Night Live, att han har Aspergers syndrom, men han är inte den enda miljardären med neurodiversitet.

ANNONS

Miljardären Bill Gross, som grundade Pacific Investment Management Company (PIMCO), världens största obligationsfond, avslöjade år 2019 att han har Asperger. Han sade då till Bloomberg att han tror att det gör honom till en bättre investerare eftersom han kan fokusera på långsiktiga saker utan att fastna i detaljer.

Dyslexi gör Branson mer kreativ

Virgin Groups grundare och miljardären Richard Branson berättade år 2018 i ett blogginlägg att han är dyslektiker. Han skrev att han som barn kallades lat och dum. Han menar dock att dyslexi är ett annorlunda och kreativt sätt att tänka och menar att det gör honom mer kreativ.

Nätmäklaren och miljardären Charles Schwab som grundade USA:s största finansiella mäklarfirma har även han dyslexi.

Även Kamprad var dyslektiker

Även Ingvar Kamprad, Ikeas grundare som, när han levde av Forbes uppskattades ha en förmögenhet på 28 miljarder dollar mellan 2005 och 2010, var dyslektiker. Han gav Ikeas produkter typiska svenska namn på grund av att det var svårt för honom att komma ihåg ordningen på numren i olika artikelkoder.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Godkänt säga upp dyslektiker för språkbrist