Instabox fortsätter växa – köper norska Porterbuddy

Uppdaterad: 18 jan. 2022Publicerad: 18 jan. 2022
Instabox fortsätter växa
Instabox vd Alexis Priftis är nöjd med affären. Foto: TT

Instabox växer vidare, och blir nu en leveransjätte i norra Europa. Köpet av norska Porterbuddy innebär också att Instabox har en ny storägare: riskkapitalbolaget Verdane, som stöttat Porterbuddy.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När Sven Hagströmers riskkapitalbolag Creade omvärderade sitt innehav i Instabox i början av januari förklarades det med att det var “med anledning av en transaktion” som skulle slutföras under första kvartalet i år, något som Dagens PS tidigare rapporterat.

Nu kommer alltså nyheten att Instabox förvärvar norska budföretaget Porterbuddy. Med förvärvet kommer också stöttning från Verdane, som går in som storägare i Instabox.

Stöttar expansion i Europa

“Verdane kommer att stötta Instabox internationella expansion när företaget säkrar sin position som ledande i e-handelslogistik och leverans i norra Europa efter att ha rört sig in på Benelux- och DACH-marknaderna”, skriver Verdane i ett pressmeddelande.

“Som en del i transaktionen gör Verdane en betydande investering i företaget och blir en av de största investerarna i Instabox”.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Instabox in på gigmarknaden

Hittills har Instabox varit noga med att ha sina förare anställda, och är känt för sina röda hämtningsboxar i butiker. Porterbuddy är däremot ett utpräglat så kallat gigbolag som sysslar med hemleveranser.

”Vi har aldrig varit emot gigmodellen som sådan, det är dåliga villkor vi inte står för eller kommer att fortsätta stå för” säger Instabox vd och grundare Alexis Priftis till DI.

“Däremot är det för tidigt för mig att säga hur vi ska göra med Porterbuddy och jag kan inte recensera deras verksamhet i det här läget”, fortsätter han.

Henrik Gerner-Mathisen är vd och grundare till Porterbuddy, och är nöjd med affären.

“Vi har velat stärka vår konkurrenskraft ett bra tag, ge oss in på nya marknader, och tillsammans med Verdane identifierade vi Instabox som en fantastisk strategisk partner som erbjöd kompletterande service för att kunna expandera internationellt”, säger han i pressmeddelandet.

Läs även: Så slår Amazon ut svenska logistikbolag 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS