Dagens PS

Höga rättskostnader pressar rekordrik Trump

Trump
Donald Trump blev rekordrik på börsnoteringen och han torde behöva alla pengar han får till rättskostnader. (Foto: TT / montage)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 27 mars 2024Publicerad: 27 mars 2024

Donald Trump fick en drömstart på USA-börsen med sitt medieföretag och är nu mer förmögen än han någonsin varit tidigare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I debuten på Nasdaq på Wall Street i New York på tisdagen rusade aktierna i Donald Trumps Trump Media & Technology Group (TMTG) med hela 59 procent, skriver Reuters och konstaterar att “börsrookien” passerade 10 miljarder dollar när kursen stod som högst, 79,38 dollar, på outspädd basis.

Nyhetsbyrån skriver att det är “en astronomisk värdering för ett företag som rapporterade en rörelseförlust på 10,6 miljoner dollar för de första nio månaderna 2023” då intäkterna bara blev 3,4 miljoner dollar.

Aktien i Trumps edieföretag avslutade handelsdagen med en uppgång på 16 procent till kursen 57,99 dollar och med ett börsvärde på nästan 8 miljarder dollar.

Trump får inte sälja aktier på ett halvår

För Trump, som tampas med kostnaderna i flera rättsfall, blev rivstarten på börsen välkommen. Hans majoritetsandel i TMTG värderas enligt Reuters till cirka 6 miljarder dollar, men lock up-restriktioner hindrar honom från att sälja aktier under sex månader.

På samma sätt får han inte ta lån med aktieposten som säkerhet.

Bloomberg rapporterar att Trump nu är rikare än han varit tidigare, åtminstone på pappret då hans förmögenhet efter börsrallyt i TMTG i debuten stigit till 7,2 miljarder dollar.

Samtidigt påpekar nyhetsbyrån i likhet med Reuters att “juridiska påfrestningar” hotar hans ekonomi.

ANNONS

Donald Trump, som leder marginellt över sin politiska kombattant Joe Biden i opinionsmätningarna inför höstens amerikanska presidentval, uppges ha fått gräva djupt i fickorna för att finansiera sina kampanjer på grund av de många kostsamma rättsprocesserna.

Läs även: Trumps livlina räddar honom – för tillfället Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS