Håravfallsbolaget Follicum har en tung dag på börsen efter att bolaget redovisat resultat från en studie kring behandling av håravfall som ”nedslående”. Aktien är ner 62,5 procent strax efter lunch.

ANNONS

Studien på Follicums läkemedelskandidat FOL-005 omfattade 210 manliga patienter, varav en fjärdedel fick placebo. De som fick den högsta studerade dosen av FOL-005 ökade hårväxten med 6,6 hår per kvadratcentimeter.

De som fick placebo ökade hårväxten med 5,6 hår per kvadratcentimeter, vilket innebär att studien inte kan visa någon signifikant skillnad mellan den grupp som fick läkemedlet och de som fick placebo.

”I jämförelse med de resultat som uppnåtts i tidigare prekliniska och kliniska studier av FOL-005 är utfallet av fas IIa-studien nedslående. Vår tilltro till konceptet vävnadsreparerande peptider är dock fortsatt stort och vi kommer nu noga analysera resultaten för att dra slutsatser om hur vi kan optimera utvecklingsplanerna för FOL-005 och bolagets övriga projekt”, uppger Follicums vd Kim Arvid Nielsen enligt Dagens industri.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Frisör hotad av Nordkorea efter ”dålig hårdag”