I går vittnade fastighetsbolaget Balders vd Erik Selin i Stockholms tingsrätt i rättegången om misstänkt insiderbrott i Collector Bank.

ANNONS

Det är elva personer som är åtalade för insiderbrott och två av dem har en bakgrund i Balder, de är finanschefen Marcus Hansson, och den före detta ekonomichefen Magnus Björndahl, det rapporterar Fastighetsnytt.

Torsdagens förhör i rätten handlade mycket om tiden precis innan Collector Bank den 21 januari 2020 skickade ut ett pressmeddelande där Erik Selin föreslogs bli bankens styrelseordförande.

Till stor del handlade vittnesförhöret om vad som sades under ett möte på Balders kontor den 10 januari 2020, innan den misstänkta insiderhandeln. Då ska Erik Selin och Martin Nossman från Collector, numer vd, ha träffats men det finns varken dagordning eller anteckningar från mötet.

Erik Selin sade att han inte mindes mycket från mötet och på åklagare Pontus Hamiltons fråga om han talat med sina kollegor om den pågående strategiförändringen på Collector skriver Affärsvärlden att han svarade:

”Varför skulle jag informera någon om det helt i onödan?”

Pontus Hamilton påtalade att man ibland bara vill prata av sig och diskutera med människor som arbetar med samma sak.

”Ska man springa runt och prata som Krösa-Maja? Det är jättefarligt. Du kanske hade gjort så Pontus?”, svarade han då, skriver Affärsvärlden

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Erik Selin köper Collectoraktier för 2,8 miljoner [Dagens PS]