Den som äger internetadresser med signaturen Meta kan tjäna mycket pengar, I Sverige använder en man meta.se som sajt för sin firma. Det kan visa sig vara en bra pensionsförsäkring – domännamnet kan vara värt fem miljoner.

ANNONS

I hela världen sitter folk på domännamn som börjar med ordet Meta. Nyligen ska en finsk minister ha sålt domänen Meta.fi till en advokatbyrå som arbetar för Facebook, skriver Svenska Dagbladet. Priset är hemligt.

I Sverige ägs internetadressen meta.se av en man som närmar sig pensionsåldern. Han har en enskild firma som delar namn med företaget. Det kan vara värt så mycket som fem miljoner, tror experter som

Enligt flera experter som SvD har varit i kontakt med kan domännamnet vara värt över fem miljoner kronor.

Meta-adresser dammsugs

”Det är jätteviktigt för Facebook att ha alla adresser under landsdomänerna. De kommer nog att lägga mycket tid och pengar på att försöka säkra upp dem”, säger Måns Jonasson, digital strateg på Internetstiftelsen till Svenska Dagbladet.

I samband med att Facebook bestämde sig för att byta namn till Meta har de fått köpa upp namnrättigheter, domännamn och sociala mediekonton.

SvD har gått igenom en lång rad meta-adresser på internet. I många av de mest folkrika länderna är sajterna nedsläckta. På andra håll visas ett meddelande om att domänen är såld, precis som på den finska sajten.

ANNONS
ANNONS

I Norge och Danmark har olika företag dock fortfarande sina sajter uppe.

Läs också:

Walmart riggar för Metaverse [Dagens PS]
Mark Zuckerbergs Metaverse – en dystopi [Dagens PS]