Akta dig för att ”köpa dippen” i aktier – marknaden ska fortfarande ned, varnar Goldman Sachs strateg Sharon Bell i en intervju med Bloomberg.

ANNONS

Björnmarknaden kommer att fortsätta och aktiemarknaden ska ned en bra bit till, särskilt i USA. Det menar Sharon Bell, strateg på investmentbanken Goldman Sachs, som varnar investerare från att ”köpa dippen” i aktier.

Hennes analys är att den senaste tidens börsuppgångar varken är avgörande eller hållbara på sikt.

”Det räcker inte att se marknaderna vända. Multiplarna vi är på för tillfället är fortfarande ganska utdragna.”

Bloomberg skriver att hon är en del av en allt mer pessimistisk kör av aktieanalytiker, som drar negativa slutsatser av rusande inflation och en allt mer hökaktig centralbank i USA. Andra exempel är den schweiziska banken Banque Syz som nedgraderade aktier till ”oattraktiva” på onsdagen och Citigroup som under torsdagen kallade tillväxtaktier för dyra.

Goldman Sachs-strategen Sharon Bell menar som sagt att multiplarna i USA är för höga, men även i Europa som har lägre värderingar är hon negativ, detta på grund av geopolitiska risker och energikrisen.

Så länge marknaderna är så pass skakiga föredrar hon billigare värdeaktier och i Europa har hon övervikt på energi, råvaror och banker.

ANNONS
ANNONS

”Detta är värdesektorer som ger bra utdelningar”, säger hon.

Läs även: Goldman Sachs: 25 aktier som proffsen missat [Dagens PS]