I USA stack Dow Jones i går upp 11 procent, den högsta procentuella ökningen på en dag på 87 år. Asien tar på onsdagsmorgonen rygg på börserna på Wall Street och nu kommer besked om att ett jättelikt räddningspaket är i hamn i USA.

ANNONS

Asiens börsindex rusar efter signaler om att Demokraterna är på väg att godkänna det räddningspaket som aviserats i USA. Nu på morgonen kommer besked om att det redan är klart att paketet får grönt ljus i senaten.

En uppgörelse har enligt Washington Post träffats om ett räddningspaket på 2.000 miljarder dollar, detta bekräftas enligt tidningen av Vita husets rådgivare Eric Ueland.

”Mina damer och herrar, vi är klara. Vi har en uppgörelse”, säger han.

Redan på tisdagskvällen fick signalerna om att räddningspaketet vara nära förestående att landas alltså Dow Jones att procentuellt rusa till den högsta nivån sedan 1933, och vid 6-tiden på onsdagsmorgonen, svensk tid, hakar Asienbörserna på den positiva trenden.

Nikkei i Japan var då, enligt Omni Ekonomi, upp med 5,6 procent. Shanghaibörsen hade vid tidpunkten för börsrapporten avancerat 1,6 procent, Shenzhen stod på plus med 2,0 procent, Hang Seng med 2,1 procent och Kospi i Sydkorea noterades upp med 4,3 procent.

ANNONS
ANNONS

I USA har även det så kallade skäckindexet VIX rasat till 61,7 procent jämfört med 82,7 procent vid den amerikanska börshandelns stängning förra veckan.