Cevian Capital flaggar upp i fordonssäkerhetsbolaget Autoliv. Riskkapitalbolaget har cirka 6,9 procent av utestående aktier.

ANNONS

Som Dagens PS rapporterade om nyligen har finansstjärnan Christer Gardell aktieaffärer rört om rejält i grytan i svenskt näringsliv den senaste tiden. Först kom nyheten i mellandagarna om att man sålt hela innehavet i Volvo AB till kinesiska Geely. Därefter har aktivistfonden Cevian storköpt aktier i telekomjätten Ericsson.

Och nu är det alltså dags igen. Som Dagens Industri rapporterar har Gardell i det tysta köpt på sig aktier till ett sammanlagt innehav om 6,9 procent i fordonssäkerhetsbolaget Autoliv.

“Autoliv har byggt upp en imponerande ställning inom bilsäkerhet och en attraktiv produktportfölj inom aktiva säkerhetssystem och självkörande bilar. Vi stödjer beslutet att separera affärsområdet Electronics, med nya namnet Veoneer, och är övertygade om att både Autoliv och Veoneer har stor potential för fortsatt värdeskapande”, säger Christer Gardell i en kommentar.

ANNONS
ANNONS