Börsen har prisat in det mesta i orosväg och enligt ett fondproffs har ”vi lagt det värsta bakom oss” – det är läge att köpa aktier, anser han.

ANNONS

Efter ett trist första halvår har Stockholmsbörsen kommit tillbaka starkt i matchen och Odin Fonders investeringschef Alexander Miller anser att den bästa tiden för att köpa aktier är nu.

Det förklarar han i en marknadskommentar som återges av Privata Affärer.

Alexander Miller målar upp en ljus bild av börsen de närmaste månaderna och tror att positiva nyheter kommer att dominera framför negativa.

”Även om vi säkert kommer att gå igenom en lång period av svagare tillväxt, högre räntor och stor geopolitisk oro tror jag att vi har lagt det värsta bakom oss. Jag tror att det är ljuset i tunneln och inte tåget som kommer mot oss”, skriver fondproffset, berättar PA.

När den pessimistiska synen toppar är det läge att köpa aktier.

Omvänt är den västa tiden att köpa aktier när det råder maximal optimism.

Så resonerar Alexander Miller på Odin Fonder.

”Jag tror att vi alla kan vara överens om att vi för närvarande befinner oss närmare den pessimistiska ytterligheten än motsatsen”, skriver han.

ANNONS
ANNONS

Nu är det inte alla som håller med om tillfället gynnsamt att exponera sig hårdare mot börsen.

”Många investerar insisterar på att köpa tidigt så att de ’kan vara där när det vänder’. Men historiskt är det tydligt att det är bättre att vara sen än tidig på bollen”, säger exempelvis Dan Suzuki, biträdande investeringschef på Richard Bernstein Advisors, och manar till lugnt bland aktieinvesterare.

Läs mer om det här: Expert manar till lugn – aktiemarknaden vänder inte ännu [Dagens PS]