Småspararguiden står bakom listan, som alltså gäller fonder på Pensionsmyndighetens torg.

Enligt Småspararguiden, som refereras av Dina Pengar i Expressen, är förvalsfonden AP7 Såfa – den så kallade soffliggarfonden – bäst i klassen.

”Det här är fonden som alla som inte valt hamnar i. Det kan låta som en slasktratt, men vi tycker att den är den bästa fonden. Här förklarar vi varför AP7 Såfa är så bra. Avgift: 0,11 procent”, skriver Småspararguiden, enligt Dina Pengar, som nyligen berättade om – liksom Dagens PS – när Småspararguiden listade de värsta PPM-fonderna.

”För att inte bara vara gnällspikar som skriver om allt som är dåligt kommer nu listan på de bästa fonderna i år”, säger Patrick Siegbahn, medgrundare till Småspararguiden, till Dina Pengar.

ANNONS
ANNONS

De bästa PPM-fonderna i övrigt är, enligt Småspararguiden, Handelsbanken Pension XX, Länsförsäkringar Global Indexnära, AMF Aktiefond Världen och Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära.

Så här lyder omdömet om den sistnämnda fonden:

”Den billigaste tillväxtmarknadsfonden i PPM-systemet är Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära. Se detta som ett komplement till din portfölj så du inte lägger alla dina pengar i den här typen av fonder”.