Har fått påminnelse och föreningsavgift och riskerar nu ytterligare straffavgifter.

ANNONS

Dina Pengar i Expressen berättar att det är två års årsredovisningar från Allra som Bolagsverket i Sundsvall nu efterlyser.

Årsredovisningarna gäller två av koncernens bolag – moderbolaget Allra Sverige AB (tidigare Svensk Fondservice AB) och Allra Pension AB – och avser räkenskapsåret 2017. Årsredovisningarna skulle ha varit inlämnade senast sista juli men eftersom det inte skett har myndigheten skickat ut en påminnelse med krav på förseningsavgift, 5.000 kronor från vardera av bolagen, och i förlängningen kan nya straffavgifter på 5.000 kronor och därefter 10.000 kronor och 20.000 kronor per bolag komma att krävas in, framgår det.

Tidigare har Expressen berättat att två av de misstankar som riktats mot Allras vd och grundare Alexander Ernstberger strukits.

Han väntar nu på besked om han ska åtalas för grovt mutbrott och grov trolöshet mot huvudman. Beslutet om det väntas kammaråklagare Thomas Hertz ta i september.

”Jag hoppas att de kommer till vidare insikt och lägger ned resten också. Men om åklagaren trots allt väljer att ta strid i domstol så då är det bara att infinna sig”, säger Alexander Ernstberger till Dina Pengar och tillägger att de åtalade i pensionshärvan kring Allra inte är oroliga för vad utgången i en eventuell rättegång blir, de är ”bekväma”, säger han, med den bevisning som finns.

ANNONS
ANNONS

Enligt Ernstberger är det för övrigt ”inget märkligt” att Allra inte lämnat in de aktuella årsredovisningarna till Bolagsverket i tid. Allras PPM-fonder är i dag överlåtna till Ålandsbanken och det skandalomsusade fondbolagets fondverksamhet är skrotad.

LÄS ÄVEN: Pinsam lista: ”Värsta skitfonderna” i PPM [DagensPS.se] >