Fonden sålde innehavet i Saab precis innan aktien rusade

Uppdaterad: 04 mars 2022Publicerad: 04 mars 2022
I början av februari sålde fonden Quesadas hela innehavet i försvarskoncernen Saab, sen kom den ryska invasionen av Ukraina och aktien rusar
I början av februari sålde fonden Quesadas hela innehavet i försvarskoncernen Saab, sen kom den ryska invasionen av Ukraina och aktien rusar, hittills har den stigit med 45 procent. (Foto: Saab)

I början av februari fick fonden Quesadas nya ägare och sålde hela innehavet i Saab, sen kom den ryska invasionen av Ukraina och aktien rusade.

ANNONS
ANNONS

Quesadas Georg Norberg, som länge förespråkat Saab, lämnade fonden när den fick nya ägare i februari, då sålde de nya förvaltarna hela innehavet i försvarskoncernen Saab av ESG-skäl, (environmental, social and governance), det skriver Dagens Industri

Efter det invaderade Ryssland Ukraina och Saab-aktien rusade. Sedan invasionen påbörjades förra veckan har aktien stigit med nästan 45 procent. Innan kriget började var Saabs utveckling inte lika övertygande, aktien hade sjunkit med 35 procent på fem år.

”Jag förstår att man kan diskutera vår hållning just nu, men man måste försöka ha en linje som fungerar generellt och kanske inte vända kappan efter vinden”, säger den nya förvaltaren Peter Magnusson till Di.

Han säger vidare att Saab är en typ av innehav som de inte haft tidigare i några av sina fonder och att de jobbar mycket med hållbarhet.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Kriget i Ukraina: Små effekter på svensk ekonomi

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.