När Nancy Pelosi flög till Taiwan slogs rekord på Flightrader24, sajten som följer flygplan, över 700 000 personer följde planet när det landade i Taipei.

ANNONS

Planet som flög USA:s talman, Nancy Pelosi, till Taiwan drog så många nyfikna besökare till Flightradar24, där flygplan kan följas under sin resa, att sajten tvingades stänga ned så att administratörer kunde jobba med att öka sajtens kapacitet, det rapporterar Gatechecked.

På sajten var Nancy Pelosis plan märkt Spar19 och det landade i Taiwans huvudstad Taipei på tisdagen.

”På grund av ett aldrig tidigare skådat, ihållande, spårningsintresse för Spar19 är Flightradar24-tjänsterna under extremt tung belastning. Vissa användare kan för närvarande uppleva problem med att komma åt sidan, våra team arbetar på att återställa full funktionalitet för alla användare så snabbt som möjligt”, skrev Flightradar24 i en tweet.

Nästan tre miljoner följde planet

Hela 708 000 personer följde planet när det landade i Taipei och för flygspanarsajten är det rekord för antal spanare på en och samma gång. Totalt spårade 2,92 miljoner personer planet någon gång under dess flygning.

”Från det att det lyfte från Kuala Lumpur klockan 15:42 lokal tid var Spar19 redan den mest spårade flygningen på Flightradar24, bland aktiva flyg. När det landade i Taipei spårades Spar19 av mer än 708 000 människor runt om i världen, vilket gör det till det mest spårade direktflyget i Flightradar24:s historia. Under de sju timmarna från Kuala Lumpur till Taipei följde totalt 2,92 miljoner människor åtminstone en del av flygningen”, skriver Flightradar24 på sin blogg.

Kina hotar med allvarliga konsekvenser

Nancy Pelosis resa till Taiwan har väckt stor uppmärksamhet och Vita Huset har avrått henne från att åka dit. Innan hennes resa har hon och andra tjänstemän besökt Singapore, Malaysia, Sydkorea och Japan för att diskutera frågor som klimatförändringarna, covid-19-pandemin och ekonomisk utveckling.

Hennes resa till Taiwan har ökat på spänningarna mellan USA och Kina, som har hotat med ”allvarliga konsekvenser”. Det kinesiska utrikesministeriets taleskvinna Hua Chunying har i ett pressmeddelande sagt att: ”den amerikanska sidan kommer få bära ansvaret och betala priset för att undergräva Kinas suveräna säkerhetsintressen”, det skriver Gatechecked.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Kina: Nancy Pelosi leker med elden [Dagens PS]