Dagens PS

First Republic hänger verkligen löst – aktien rasar

bank
Det ser inte ljust ut för First Republic. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 29 apr. 2023Publicerad: 29 apr. 2023

Det fortsätter brant ner för First Republic Bank som ser ut att övertas av FDIC. Aktien fortsätter samtidigt sitt ras med över 40 procent under fredagen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bankkrisen ser ut att fortsätta för First Republic Bank, som nu ser ut att tas över av tillsynsmyndigheten Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC, som därmed styr bolaget, skriver CNBC.

Aktien störtdök för First Republic

På fredagen rasade aktien med hela 43 procent och den var även nere på 50 procent under dagen där aktien dök under tre dollar, och till slut landade runt 3,50 dollar.

2023 har inte varit det bästa året för den problemtyngda regionala banken som har gått ner med 97 procent hittills i år efter att investerare i stort har tappat förtroendet för banken – som har fokuserat på förmögna individer och deras företag, inklusive att erbjuda bolån till låga räntor.

FDIC gar redan gått ut och frågat andra banker om potentiella bud på First Republic, så loppet är ännu inte helt kört för banken som uttalade sig under fredagen:

“Vi är engagerade i diskussioner med flera parter om våra strategiska alternativ samtidigt som vi fortsätter att betjäna våra kunder.”

Läs även: Glädjeskutt på Wall Street – First Republic får räddningspaket

Läs även: Milda makter, vilket stormigt år – för nordiska banker

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS