Fed kommer fortsätta höja räntan för att dämpa inflationen. Det visar protokollet från det senaste mötet i juli.

ANNONS

Protokollet redovisades under onsdagen och där står det klart att Federal Reserve vill få ned inflationen till två procent, och under mötet godkändes en räntehöjning på 0,75 procentenheter även om det är oklart hur mycket mer räntan kommer att höjas framöver, skriver CNBC.

”En del ledamöter indikerade att så fort räntan nått en tillräckligt restriktiv nivå skulle det sannolikt vara lämpligt att behålla den nivån under en tid för att säkerställa att inflationen tydligt är på väg tillbaka till två procent”, står det i protokollet.

Ny höjning kommer

Det ser dock ut som att det blir en ny höjning på en halv procentenhet vid nästa räntemöte i september.

Redovisningen av protokollet fick vidare Wall Street att återhämta sig, skriver Di, där både Nasdaqs kompositindex och S&P 500 visade positiva siffror.

Konsumentprisindex var oförändrat för juli men har gått upp 8,5 procent jämfört med för ett år sedan. Ett separat mått som Fed följer, prisindex för personliga konsumtionsutgifter, steg med 1 procent i juni och ökade med 6,8 ​​procent jämfört med föregående år.

ANNONS
ANNONS

Kan överdriva höjningarna

Protokollet gjorde även klart att vissa medlemmar var oroliga att Fed kunde överdriva sina räntehöjningar vilket gör det viktigt att följa data framöver – där centralbanken vill se en tydligare inbromsning i efterfrågan för att verkligen säkerställa att inflationen bromsar.

Läs även: USA-börsen klättrade vidare på tisdagen [Dagens PS]