Fastighetsmiljardär Erik Selin fortsätter att miljardinvestera och blir delägare i Hedin Bil. Affären offentliggjordes på onsdagseftermiddagen.

ANNONS

Erik Selin är tidigare medlem i bilföretagets styrelse, men går nu alltså in som delägare efter en riktad nyemission, något som DI var först med att rapportera. Selin går in med nästan 3,6 miljarder, och kommer därmed att äga en fjärdedel av familjeföretaget Hedin Bil.

Familjen Hedin kommer att fortsätta äga 75 procent av aktierna i företaget.

”Jag är väldigt glad och positiv över att få fortsätta resan med koncernen och Hedin-familjen även som delägare”, säger Erik Selin i ett pressmeddelande.

Bilbransch i expansionsfas

Nyheten kom via Hedin Bil-koncernen under onsdagens eftermiddag.

”Bilbranschen är under förändring och vi är just nu inne i en stark expansionsfas både i Sverige och Europa. Jag ser mot bakgrund därav mycket positivt på att Erik, utöver sitt styrelseengagemang, även vill bli delägare i bolaget”, säger Anders Hedin, VD samt huvudägare i I.A. Hedin Bil AB, i ett pressmeddelande.

Flera större investeringar

Fastighetsmiljardär Erik Selin, vd för Fastighets AB Balder, investerade i augusti 104 miljarder norska kronor i biometribolaget Zwipe, något som Dagens PS tidigare berättat om.

ANNONS
ANNONS

Han investerade också nyligen 70 miljoner i det amerikanska medicinbolaget Intrance Medical System, som utvecklar en ny metod för att behandla Parkinsons sjukdom. Också nischbanken Collector har visat sig vara en vinnare för investeraren Erik Selin.

Läs även: Snusbolag till First North – Erik Selin kliver in [Dagens PS]