Henrik Saxborn meddelar att han lämnar Castellum. Om det är kopplat till att Rutger Arnhult tagit över som ordförande är oklart, men i tid ligger de båda händelserna nära.

ANNONS

Henrik Saxborns besked kommer bara två veckor efter det att fastighetsmiljardären Rutger Arnhult greppat klubban i Castellum efter en infekterad strid som bland andra medier Dagens PS uppmärksammat.

Henrik Saxborn har varit vd sedan 2013 och var innan dess vice vd sedan 2006. Styrelsen kommer nu att inleda en process för att finna en ny vd för fastighetsjätten.

Henrik Saxborn sitter kvar på vd-stolen i sex månader eller till dess att en efterträdare är på plats, framgår det i pressmeddelandet.

”Castellum är ett fantastiskt företag, idag ett av de starkaste fastighetsbolagen i Norden med framskjuten position inom teknikutveckling och hållbarhet. Det har varit ett privilegium att få skapa allt detta tillsammans med alla engagerade och härliga kollegor”, säger Henrik Saxborn i en kommentar.

ANNONS
ANNONS

”Jag vill från styrelsens sida tacka Henrik Saxborn för hans tid som koncernchef och positiva bidrag till bolagets utveckling och tillväxt. Castellum står väl rustat inför framtiden och jag ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med styrelse och ledning”, säger Castellums nye styrelseordförande Rutger Arnhult.