Verdion förvärvar av en urban logistikfastighet i Bäckebol utanför Göteborg med ett förväntat projektvärde av drygt 580 miljoner kronor.

ANNONS

På måndagen meddelar Verdion att det spekulativt kommer utveckla en toppmodern logistikanläggning på 17 314 kvadratmeter i Bäckebol utanför Göteborg.

Stärker sin logistikportfölj i Sverige

Verdion utvecklar logistikfastigheter över hela Europa och med förvärvet av en logistikfastighet i Bäckebol utanför Göteborg stärker bolaget sin svenska logistikportfölj ytterligare.

”Detta förvärv ligger perfekt i linje med vår tillväxtstrategi för Norden, våra investeringar och utvecklingsprocesser, samt vårt värdeskapande, med fokus på starka urbana logistikområden, framdrivet av en tydlig efterfrågan från hyresgäster”, säger Johan Nihlmark, affärsutvecklingschef Norden på Verdion”, i ett pressmeddelande.

Ska även innehålla kontor

Anläggningen ska hyras ut, antingen i sin helhet eller uppdelad i tre olika enheter. Logistikfastigheten ska vara redo för inflyttning under första kvartalet 2024.

Fastigheten kommer även att omfatta kontor och sociala utrymmen med genomgående fokus på hållbarhet och flexibilitet. 

Ett idealiskt distributionsnav

Den exploaterbara tomten på 31 782 kvadratmeter ligger i Bäckebol, ett etablerat logistik- och handelsområdet som ligger cirka en mil norr om centrala Göteborg.

Bäckebol ligger längs med E6:an som förbinder Göteborg med Oslo i norr och med med Malmö och Köpenhamn i söder.

ANNONS
ANNONS

Det är ett idealiskt distributionsnav nära Göteborgs stad och dess hamn, där det finns en stor uppdämd efterfrågan på toppmoderna logistikanläggningar, som förväntas leverera betydande hyrestillväxt under de kommande månaderna och åren”, säger Johan Nihlmark, i  pressmeddelandet.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Panattoni vill bygga tio logistikfastigheter per år [Dagens PS]